Южноафриканската атлетка Кастер Семеня загуби поредна съдебна битка и по всяка

...
Южноафриканската атлетка Кастер Семеня загуби поредна съдебна битка и по всяка
Коментари Харесай

Кастер Семеня пропуска световното в Доха

Южноафриканската атлетка Кастер Семеня загуби поредна правосъдна борба и по всяка възможност няма да взе участие на международното състезание по лека атлетика в катарския град Доха през септември.
 IAAF продължава битката с Кастер Семеня и сходните й
Новината разгласи самата състезателка, която отново не пожъна триумф в опитите си да потвърди пред Международната асоциация по атлетика и Спортния трибунал (КАС) в Лозана, че има право да се състезава макар " особеното си полово развиване ".

От ИААФ се борят против този сексуален феномен и взеха решение за надпреварите от 400 метра до 1 миля да не се позволяват такива атлетки, карайки ги да одобряват специфични медикаменти понижаващи равнищата на тестострон.

Семеня не е съгласна на такава терапия и апелира правилото. На първа инстанция Швейцарският федерален съд се прознесе в нейна изгода и тя продължи да се състезава.

Сега обаче идната инстанция на същата правосъдна институция анулира решението и възвърне правилото на федерацията.

" Разочарована съм, че не ме позволяват да защитя извоюваната с доста труд купа. Това няма да ме спре да продължа битката за правдивост и човешки прави в атлетиката ", споделя Семеня.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР